Selecteer een pagina

Django Mathijsen over ‘Tweeleed’:

Het was een eer om gevraagd te worden deel uit te maken van het team auteurs dat het idee van Jasper Polane van Uitgeverij Quasis om één universum te gebruiken voor verschillende verhalen mocht uitwerken. Met elkaar hebben we vijf toekomstverhalen geschreven, waarin op de achtergrond de verbinding met de aarde is verbroken. Tweeleed speelt zich af op aarde. 

 

Tweeleed

  

Puur blijven is het hoogste goed. Maar wat als de prijs te hoog is? In een toekomst met basisinkomen en een technologie die bijna al je ziektes en gebreken kan herstellen lacht het leven Arno Verbeek toe. Hij heeft een goede baan voor een pure en zit er niet mee dat zijn verkindtnis met kunstenares Melissa een moetje is. Binnenkort is hij vader van een tweeling! Maar dan stort zijn wereld in.
Geconfronteerd met de keus tussen puur blijven of laten modificeren, jong sterven of overleven, ziet hij zich gedwongen een beslissing te nemen met vergaande gevolgen voor hemzelf en zijn kinderen. Een beslissing die Melissa en Arno uit elkaar drijft. Zó ver dat ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.
Tweeleed is een toekomstroman die zich afspeelt in het universum van De Zwijgende Aarde.