Schrijverstips

Workshop SF/F schrijven aan de TU Eindhoven

Django geeft in februari 2014 een speciale workshop sciencefiction en fantasy schrijven aan de TU Eindhoven.

De workshop wordt gesponsord door Studium Generale van de TUE. Daardoor is het cursusgeld bijzonder laag, maar is de workshop alleen open voor promovendi en studenten van HBO en universiteit.

Met behulp van opdrachten zal Django de studenten inwijden in de intiemste geheimen van het schrijven van verbeeldingsliteratuur. De workshop vindt plaats op maandag 3, 10, 17 en 24 februari 2014, 19.00 - 21.30.

Meer informatie over de workshop is hier te vinden.
Inschrijven voor de workshop kan hier.

Fantastels Encyclopedie

Django heeft de beroemde Turkey City Lexicon (een overzicht van SF/F stijlfouten en stijlfiguren) vertaald en bewerkt. De vertaling is gepubliceerd door de schrijfwedstrijd Fantastels als deel 1.1. van de Fantastels Encyclopedie en kan hier gratis worden gedownload.

Fantasy Wereld Column

Op verzoek van de website Fantasy Wereld heeft Django een artikel geschreven over zijn ervaring met het jureren van de schrijfwedstrijd Fantastels. Het artikel bevat veel schrijverstips en is hier te lezen.

Schrijversinterviews

Django heeft voor de schrijfwedstrijd Fantastels de volgende collegaschrijvers geïnterviewd over het schrijven en het jureren van Fantastels (De interviews zijn via onderstaande links op youtube te bekijken):

Zelf werd Django hier geïnterviewd door Anaïd Haen.